Merin voegt kantoorpand toe aan haar portefeuille

Merin voegt kantoorpand aan de Spicalaan 1-59 in Hoofddorp toe aan de portefeuille.

Dream Global heeft het kantoorgebouw aan de Spicalaan 1-59 in Hoofddorp gekocht.

Dat blijkt uit de akte van levering. De koper is Dream Global Spica Coöperatieve U.A. en de verkoper is CF Tilburg Holdings. De koopsom bedroeg € 22.391.975,03 Het kantoorpand meet 11.000 m² en bestaat uit vijf verdiepingen. Het kantoorpand is aangrenzend aan het in 2017 toegevoegde kantoorpand Polaris en past binnen de clusteringstrategie die Merin hanteert. Door de toevoeging van de Spicalaan 1-59 is Merin momenteel met drie kantoorpanden vertegenwoordigd in Hoofddorp.

Spicalaan 1-59: in het centraal gelegen Hoofddorp
Het multi-tenant kantoorkantoorpand is dichtbij het station. Het kantoorpand is in 1996 gebouwd, voorzien van een receptie en restaurant en heeft een parkeerratio van 1:45 en parkeren is mogelijk in de ondergelegen parkeergarage. Merin zal het kantoorpand tot een boetiekkantoor transformeren door de entree en het restaurant op te knappen en het flexconcept Smart Office te realiseren, met flexibele en plug & play kantoorunits. Merin realiseert boetiekkantoren waarin zij huurders de mogelijkheid willen bieden om hun werk en vrije tijd te combineren.

De groeistrategie van Merin
Merin blijft actief op de Nederlandse aankoopmarkt en zoekt daarom kantoorkantoorpanden vanaf 7500 m2, met een sterkte focus op de Randstad. Dergelijke kantoorkantoorpanden dienen geschikt te zijn voor het boetiekkantoor concept, het Smart-office concept of een combinatie van beiden. Het is belangrijk dat de kantoorpanden multi-tenant kantoorkantoorpanden kunnen vormen, voorzien van een sociale, algemene ruimte, lunchfaciliteiten en vergaderzalen. Een boetiekkantoor dient tevens goed bereikbaar te zijn via het openbaar vervoer of een sterke parkeernorm te hebben.