NIBC verstrekt bouwfinanciering voor gedeeltelijke ontwikkeling van Boogaard Stadscentrum Rijswijk

NIBC heeft de bouwfinanciering verstrekt voor de transformatie van 18.000 m² leegstaande winkelruimte in Bogaard Stadscentrum in Rijswijk.

Het project omvat de herontwikkeling van onder meer het voormalige V&D-pand in het toenmalige winkelcentrum In de Boogaard naar 344 woningen en 3.000 m² commerciële ruimte. De sloop van het leegstaande vastgoed is inmiddels begonnen. Start bouw staat gepland voor begin 2025, met een verwachte oplevering in het vierde kwartaal van 2027.

“Al in 2018 heeft NIBC de ontwikkelingsfinanciering verstrekt voor de aankoop- en ontwikkelingskosten van het bestaande vastgoed, en nu met de bouwfinanciering dragen we bij aan de volgende fase van dit project, waarmee een belangrijk deel van Rijswijk weer nieuw leven wordt ingeblazen. Naast het creëren van broodnodige huur- en koopwoningen, bieden de commerciële voorzieningen, waaronder een supermarkt en ruime parkeergelegenheid, nieuwe kansen voor lokale ondernemers”, aldus Hein van der Post, executive director Vastgoed bij NIBC.

De bouw van Boogaard Stadscentrum is een project van ontwikkelaar Reshape Properties, het Dutch Social Impact Real Estate Partnership (ABP/ bpfBOUW) en aannemer Kondor Wessels Amsterdam.

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen