Hotel De Plesman opent in voormalig KLM-hoofdkwartier Den Haag

In het monumentale voormalige hoofdkantoor van KLM in Den Haag verrijst momenteel De Plesman. Het hotel krijgt ruim 100 kamers, 20 Residences, de Albert Bar & Lounge, Restaurant Suus en de signature Plesman Suite.

In het voorjaar van 2025 opent De Plesman zijn deuren in één van de meest iconische monumentale panden van Den Haag. Met de opening krijgt het voormalige hoofdkantoor van KLM, dat in de jaren dertig door architect Dirk Roosenburg werd ontworpen, een nieuwe invulling die voortbouwt op de legacy van KLM-oprichter Albert Plesman.

Luxe, leisure en historisch erfgoed

In het Rijksmonument zijn architectonische invloeden uit de Nieuwe Haagse School op organische wijze verweven met invloeden uit andere stromingen. Met oog voor detail voor die unieke architectuur en de omgeving, is door ontwerpstudio Nicemakers het nieuwe interieur gerealiseerd.

Om het design te complementeren, stelde De Plesman een eigen kunstcollectie samen; een mix van werken van gerenommeerde kunstenaars. In samenwerking met een lokale galerie zijn hiervoor onder meer werken van Casper Faassen, Soo Burnell, Levi Jacobs en Jeroen Hofman gecureerd.

Alle kamers beschikken over hoge plafonds, vrij uitzicht en de 30 studio’s en suites beschikken over een keuken, zodat een langer verblijf mogelijk is. De absolute blikvanger is de Plesman Suite, gerealiseerd in het voormalige kantoor van Albert Plesman. Originele elementen, zoals de houten lambrisering, zijn behouden gebleven.