Enexis koopt eigen kantoorpand in Den Bosch

APF International verkoopt vastgoed van de cv Vastgoed CV APF XVII aan de Magistratenlaan.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 22 mln. Op 1 juli heeft Vastgoed CV APF XVII het vastgoed gelegen aan de Magistratenlaan 116 tot en met 132 in het Bossche Paleiskwartier verkocht aan Enexis Vastgoed. Het verhuurbare metrage bedraagt 7697m² en er zijn 115 parkeerrechten uitgegeven ten behoeve van de kantoorgebruiker die toegang geven tot de parkeergarage gelegen onder het gebouw.

Enexis, van huis uit een netbeheerder, huurt het gebouw al sinds 2014 en het huidige contract liep ten einde. Beleggers maakten gedurende de looptijd van tien jaar meer dan 15% gemiddeld enkelvoudig rendement per jaar, meldt APF.

Reyersen van Buuren

Het fonds werd in samenwerking met Reyersen van Buuren Vastgoedbeleggingen in juli 2014 geïnitieerd. APF International is voornemens om de komende tijd weer nieuwe initiatieven met vermogende particuliere beleggers te initiëren.

Matthijs Bakker (Managing Director): ‘Na een periode van oververhitting van de markt is er nu weer een fase aangebroken waarin nieuwe initiatieven kunnen worden ontplooid. Kernwaarden zijn hierbij voor ons: duurzaamheid in combinatie met een mooi rendement voor onze beleggers.’