Cofinimmo koopt voor € 15,4 mln gezondheidscentra in Uithoorn en Tilburg

Ziekenhuis Amstelland heeft gezondheidscentrum de Waterlinie in Uithoorn verkocht aan Superstone nv, een entiteit van Cofinimmo. In Tilburg heeft Cofinimmo een complex in de Piushaven gekocht. 

De Waterlinie (eerste foto) is een modern gezondheidscentrum waarin - naast het ziekenhuis - 3 samenwerkingsclusters van huisartsen en 11 andere huurders met een zorgfunctie gevestigd zijn. Het complex aan de Koningin Maximalaan 30 aan de rand van Uithoorn is de centrale locatie voor eerste- en anderhalve lijnszorg in Uithoorn en omgeving. De omvang is circa 3900 m² bvo, verdeeld over 3 verdiepingen. De aankoopprijs is € 9,4 mln.

Het gezondheidscentrum Piushaven (tweede foto) dateert uit 2011 en heeft een oppervlakte van 2500 m². bvo. Cofinimmo heeft het gebouw gekocht voor € 6 mln.

Beide complexen zijn volledig verhuurd aan verschillende zorgverlengers. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten in Uithoorn is 9 jaar en in Tilburg 7,5 jaar. Het aanvangsrendement is 6,5% respectievelijk 7,1%.

Cofinimmo is een Belgisch beursgenoteerd vastgoedbedrijf dat gespecialiseerd is in zorgvastgoed. Cofinimmo heeft meer dan 1,7 mln m² in portefeuille, in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Tegelijk met de aankopen in Uithoorn en Tilburg heeft de belegger een verpleeghuis in de Oost-Duitse stad Chemnitz gekocht. 

In augustus verwierf Cofinimmo het gezondheidscentrum Oranjeplein in Goirle.

De koper is tijdens de transactie in Uithoorn bijgestaan door juridisch adviseur Nauta Dutilh. Specialisten uit het healthcare en midcap team van CBRE hebben de verkoper geadviseerd.