Maastricht krijgt Student Hotel in Sphinxkwartier

The Student Hotel groep gaat een hotel met 378 kamers ontwikkelen in het historische Eiffelgebouw in Maastricht.

The Student Hotel groep opent in september 2017 de deuren van haar eerste locatie onder de rivieren. Het hotelkomt in het ‘nieuwe’ Sphinxkwartier en combineert eigentijds clever design en hoogwaardige hotelfaciliteiten met kwalitatieve short- en long-stay faciliteiten.

Onder andere een gym, bar-restaurant, bibliotheek, binnentuin, game area, lounges, workshopruimtes en werk- en studieplekken maken deel uit van The Student Hotel. Letterlijk hoogtepunt van The Student Hotel Maastricht wordt de bijna 400 m² tellende skybar met een indrukwekkend uitzicht over het oude stadscentrum.

Felix Hillen (partner and managing director of The Student Hotel) zegt het volgende over de keuze voor Maastricht: 'We zijn altijd opzoek naar bijzondere locaties voor onze nieuwe vestigingen. Dat we ons hotel nu in een historisch industrieel monument als het Eiffelgebouw mogen vestigen, is een droom die uitkomt. Maastricht is een geweldige stad met veel internationale studenten. The Student Hotel wil de sociale hub worden waar iedereen die op zoek is naar een inspirerende plek om te studeren, te werken, nieuwe mensen te ontmoeten zich thuis kan voelen en een onvergetelijke tijd heeft!'

The Student Hotel dat zich graag vestigt in zogenaamde up-and-coming buurten valt in Maastricht met de neus in de boter. Op steenworp afstand van de historische binnenstad en omringd door andere frontrunners op het gebied van cultuur, kunst en sociaal ondernemen ademt het Sphinxkwartier de pioniersgeest, die zo goed bij The Student Hotel past. Het hotel hecht grote waarde aan de historisch rijke geschiedenis van het gebied en het Eiffelgebouw - de blikvanger van het Sphinxkwartier - in het bijzonder. Zo krijgen de kenmerkende Sphinx letters een bijzondere bestemming en draagt het hotel er grote zorg voor dat het historische karakter behouden blijft.
Het Eiffelgebouw, in de volksmond ook wel De Eiffel genoemd, is een industrieel monument, gelegen aan de Boschstraat. Het ensemble van drie geschakelde fabrieksgebouwen kwam tussen 1928 en 1941 tot stand en maakte tot 2006 deel uit van de sanitairfabriek Koninklijke Sphinx. Het beeldbepalende gebouw is sinds 1996 een rijksmonument. The Student Hotel zal ongeveer 60% van de Eiffel in gebruik gaan nemen. De overblijvende 40% zal worden gevuld met functies als wonen, werken, detailhandel en horeca.

Wethouder Gerdo van Grootheest (ruimtelijke ontwikkeling): “Het witte Eiffelgebouw is het icoon van het Sphinxkwartier. De herbestemming van dit markante gebouw maakt de grote dynamiek in het gebied voor iedereen zichtbaar. Ik ben blij met The Student Hotel als hoofdbewoner van dit rijksmonument. Dat gaat zorgen voor de reuring die we graag zien in het Sphinxkwartier. En het draagt geweldig bij aan het profiel van Maastricht als moderne internationale universiteitsstad.”

The Student Hotel Maastricht beschikt over verschillende Classrooms, elk met een eigen karakter. Met afmetingen tussen de 35 en 45m² en een rijke variëteit aan set-ups, zijn deze rooms geschikt voor (bestuurs)vergaderingen en presentaties met gezelschappen van 4 tot 40 personen. Door het creatieve maar tegelijk ook professionele karakter zijn de Classrooms zowel aantrekkelijk voor een out-of-the-box brainstormsessie als voor een formele meeting. Wanneer je meer ruimte nodig hebt, zijn de rooms flexibel te combineren tot een groter oppervlakte.

Bar/Restaurant
The Student Hotel Maastricht krijgt een eigen bar/restaurant. Het concept voor dit F&B gedeelte wordt ontwikkeld door Bunmi Okolosi, die zijn skills onder andere opdeed bij het met maar liefst drie Michelin-sterren gelauwerde chef, Heston Blumenthal.

Met de opening van de nieuwe vestiging is The Student Hotel goed voor zo’n 378 studentenkamers in Maastricht. Bij The Student Hotel Maastricht kunnen studenten stressvrij en zonder wachtrijen of hospiteeravonden heel simpel online een kamer boeken. Bovendien betalen ze een all-in prijs, zij rollen hun koffertje naar binnen en The Student Hotel regelt de rest. Zo hebben alle bewoners de beschikking over een eigen customized fiets en kunnen ze gebruik maken van de inpandige gym, zodat zij zich vanaf hun intrek volledig kunnen richten op hun studie, het verkennen van de stad en het maken van nieuwe vrienden.