BPD start project Hei & Jij in Zeist

BPD start volgende week woensdag officieel de bouw van het project Hei & Jij in de wijk Kerckebosch in Zeist.

BPD start volgende week woensdag officieel de bouw van het project Hei & Jij in de wijk Kerckebosch in Zeist.

In Kerkebosch, dat grenst aan bos en hei, worden bestaande woningen gesloopt om ruimte te bieden aan 800 tot 1000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en typen. BPD realiseert met het project Hei & Jij 26 eengezinswoningen, met een oppervlakte variërend van 116 tot 140 m².

De corporatie Seyster Veste en de gemeente Zeist, die samen een Wijkontwikkelingsmaatschappij hebben opgericht, werken ook samen met verschillende andere ontwikkelaars, zoals Synchroon, ERA Contour en MOD Invest.
De wijk bestaat uit zes buurten die door verschillende architecten worden ontworpen. Ze zijn door elkaar gescheiden door bos, hei en park. Elke buurt heeft een eigen karakter en uitstraling.

De sloop van de Kerckeboschflats aan de Prinses Irenelaan is eind vorig jaar gestart. Later volgt de sloop van de flats aan de Prinses Margrietlaan.

Synchroon realiseert met 'Life in the woods' 11 luxe koopappartementen en 27 villa's en twee-onder-een-kapwoningen aan de rand van het bos. In het deelplan Op de hei worden ook 45 vrije kavels uitgegeven.
ERA Contour, eveneens een TBI-onderneming, ontwikkelt het plan BinnenBuiten, bestaand uit 16 koopappartementen. DudokZeist is eveneens een ontwikkeling van ERA en omvat 16 twee-onder-een-kapwoningen en twee vrijstaande villa's. MOD Invest bouwt in het deelgebied Stuifduinen 18 koopwoningen en 9 huurwoningen (MeerZeist).

Gerelateerde artikelen: