Syntrus Achmea krijgt nieuwe mandaten

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft nog eens drie mandaten ontvangen voor € 177 mln van moederbedrijf Achmea voor zijn vastgoedbeleggingsfondsen.

Vorig jaar kreeg Syntrus Achmea vanuit Achmea al een mandaat van € 165 mln voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Dat mandaat wordt nu uitgebreid met € 32 mln. Het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) en het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) hebben nieuwe mandaten ontvangen van respectievelijk € 83 en € 62 mln.

‘Uit deze mandaten blijkt dat Achmea achter de koers staat die we met onze vastgoedfondsen varen’, zegt directievoorzitter Arthur van der Wal van Syntrus Achmea.

Woningfonds ADRF heeft een portefeuille van € 1,1 mrd, met een pijplijn van nog eens € 300 mln. De focus ligt op middensegment huurwoningen in de Randstad, de Brabantse stedenrij en de regio Arnhem-Nijmegen. De overgrote meerderheid van de portefeuille (93%) heeft al een groen energielabel.

Retailfonds ADRPF heeft een omvang van € 806 mln (inclusief pijplijn). Het fonds richt zich op A-locaties in de top van de winkelsteden en wijkcentra met een dominante positie. De portefeuille van zorgvastgoedfonds ADHCPF omvat € 421 mln (inclusief pijplijn). Het fonds, vorig jaar uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld, wil de komende jaren groeien naar een omvang van ten minste € 800 mln.