Profound AM herfinanciert € 28,5 mln

Profound Asset Management heeft, namens het door haar beheerde fonds Office Value Fund, een herfinanciering ad € 28,5 mln gearrangeerd.

Tegelijkertijd met de herfinanciering heeft Profound Asset Management het volledige management overgedragen gekregen van Bouwfonds IM, die conform strategie haar particuliere fondsen heeft afgebouwd.

Met de voormalige financier van het fonds werd overeenstemming bereikt om de aflopende financiering over te nemen. Na verkoop van twee objecten werd de nieuwe financiering ondergebracht bij GreenOak Real Estate. De portefeuille van Office Value Fund bestaat thans uit zes kantoorgebouwen, gelegen in Nederland (Utrecht, Den Haag, Leeuwarden, Almere, Den Bosch en Rotterdam).

Profound Asset Management is momenteel de manager van 25 fondsen die beleggen in Nederlands commercieel vastgoed. Naast fund- en assetmanagement houdt Profound zich bezig met structured finance-activiteiten.

GreenOak Real Estate is een onafhankelijke vastgoed investerings- en financieringsorganisatie met een partner-eigendomsstructuur en met een focus op het verlenen van strategisch advies en het creëren van lange termijn waardeontwikkeling voor haar cliënten en investeerders.

Office Value Fund, Profound Asset Management en GreenOak werden geadviseerd door Greenberg Traurig, Rechtstaete, DMC Capital , Van Doorne en Voorneman Geenen. CMS Derks Star Busmann trad op als notaris.