Eén C&A van Redevco sluit

De sluiting van de vier C&A-filialen treft Redevco alleen in Utrecht, waar C&A in Vredenburg in de binnenstad huurt. 

Het pand van C&A in de binnenstad van Utrecht is 5000 m² groot. Volgens een woordvoerder van Redevco is de zoektocht naar een vervangende huurder hiervoor net begonnen. 

Vastgoedfonds Redevco en C&A vallen onder hetzelfde moederconcern van de familie Brenninkmeijer. De woordvoerder kon niet aangeven hoe groot de exposure is van C&A op de vastgoedportefeuille in Nederland. Toen Redevco 17 jaar geleden werd opgericht, is die exposure wel verminderd en is er zoveel mogelijk gediversificeerd. Toch is het aantal C&A's dat van Redevco huurt, nog steeds aanzienlijk.

C&A sluit behalve Vredenburg Utrecht ook de vestigingen op Kanaleneiland in Utrecht en in Pijnacker en Nijverdal. De winkelketen heeft 132 vestigingen.

De vier winkels die nu worden gesloten laten 'slechte economische resultaten' zien, zo wordt in een brief aan het personeel gezegd die in handen is van Dagblad Trouw. Ook verwacht C&A geen verbetering op deze locaties.  

De woordvoerder van Redevco laat weten dat C&A ook winkelvestigingen vernieuwt. De vestiging in Almere, ook van Redevco, heeft onlangs een nieuw winkelconcept neergezet. Ook de vestiging aan het Damrak van Bouwinvest heeft een nieuwe C&A invulling gekregen.