Marc van Gelder nieuwe voorzitter RvC Vastned

Vastned heeft Marc van Gelder genoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij volgt Wouter Kolff op.

Van Gelder is reeds sinds 2015 lid van de Raad van Commissarissen. Hij is tot voorzitter benoemd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders, die woensdag plaatsvond. Tevens is Marieke Bax herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. De RvC van Vastned bestaat verder uit Jeroen Hunfeld en Charlotte Insinger.

Van Gelder (1961) vervult tevens commissariaten bij Action, Maxeda en Gimv. Ook is hij bestuurslid van de Netherlands-America Foundation in New York en zit hij in de Raad van Toezicht van Paleis Het Loo. Van Gelder was van 2005 tot 2014 CEO van Mediq, leverancier van geneesmiddelen, medische middelen en zorg. Daarvoor had hij verschillende managementfuncties bij Ahold en werkte hij als strategisch consultant bij McKinsey.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering is ook Ernst & Young benoemd als externe accountant voor een periode van vier jaar en heeft de directie van Vastned toestemming gekregen om aandelen uit te geven en eigen aandelen in te kopen. Het dividend over het boekjaar 2015 is vastgesteld op € 2,05 per aandeel in contanten. Aangezien op 5 september 2015 reeds een interim-dividend is uitgekeerd van € 0,74 per aandeel, bedraagt het slotdividend 2015 € 1,31 per aandeel.