Courtyard by Marriott behaalt Breeam-NL Good certificaat

Het Courtyard by Marriott hotel op Atlas Arena Amsterdam heeft van de Dutch Green Building Council (DGBC) een Breeam-NL nieuwbouw oplevercertificaat Good ontvangen.

Het Courtyard by Marriott hotel op Atlas Arena Amsterdam heeft van de Dutch Green Building Council (DGBC) een Breeam-NL nieuwbouw oplevercertificaat Good ontvangen.

Het hotel in Amsterdam Zuidoost is 8950 m² groot en bestaat uit 176 kamers, vier vergaderzalen, twee boardrooms en horecafaciliteiten. Zo worden in restaurant Gård – Nordic Kitchen Scandinavische gerechten geserveerd. Courtyard by Marriott opende vorig jaar.

Atlas Arena heeft een groot aantal maatregelen getroffen om het certificaat te behalen. Natuurlijk wordt, net als op de rest van het complex, de koeling op milieuvriendelijke wijze verzorgd, elektriciteit en gas groen ingekocht en zijn waar mogelijk groene daken aangebracht. Verder is energiezuinige verlichting toegepast met daglichtafhankelijke regeling, waardoor de hoeveelheid kunstlicht wordt afgestemd op de lichtbehoefte en lichthinder wordt geminimaliseerd.

Andere voorbeelden zijn het installeren van 14 extra oplaadpunten voor elektrische auto’s en het plaatsen van speciaal sanitair waardoor het waterverbruik is verlaagd. Dit verbruik van water, maar ook dat van energie, wordt regelmatig gecommuniceerd wat het milieubewustzijn vergroot.

Bij de aankoop stond het kantorencomplex van in totaal circa 76.500 m² vrijwel geheel leeg. Inmiddels heeft Atlas Arena dankzij deze verduurzaming en herontwikkeling een tweede leven gekregen. Behalve het hotel zijn er tal van andere voorzieningen gekomen, zoals horecapaviljoen Absolute Taste, sportschool Absolute Workout, bedrijfsrestaurant Absolute Break en kinderdagverblijf Absolute Kids by Compananny. In Atlas Arena werken 4500 mensen.