Nieuwe huurders voor Leidsche Rijn Centrum

Onder andere Hunkemöller en Vero Moda (Mode), Grieks Mediterraans Restaurant Kabos, Italiaans Restaurant Solo Pasta (food & Horeca), Gezondheidscentrum Julius 1400 m²), Fleir Apotheken (Gezondheid) en Brecheisen (lokale ondernemers) zijn met LRC tot overeenstemming gekomen inzake het aanhuren van commerciële ruimte in Leidsche Rijn Centrum.

Juist de combinatie van regionale ondernemers en grootwinkelbedrijven als de H&M en de Jumbo Foodmarkt zorgen voor een aantrekkelijke branchering in Leidsche Rijn Centrum. Met nog anderhalf jaar te gaan tot opening van het stadscentrum Leidsche Rijn ligt het winkelteam van Leidsche Rijn Centrumplan vol op stoom met de verhuur van de retail- en horecameters.

De anchors Jumbo Foodmarkt en H&M zorgen aan beide zijden voor een goede passantenstroom. De retail van Leidsche Rijn zal worden opgebouwd uit een goede mix van Mode, Food & Horeca en Gezondheid. Met zowel landelijke als lokale ondernemers. Niet alleen traditionele winkelformules krijgen een plek, maar ook nieuwe concepten, gericht op de jonge digitale consument. Bestaande retailers zullen worden uitgedaagd om hun nieuwste winkelformules toe te passen in dit goed bereikbare centrum in het midden van het land. Parkeren is de eerste jaren gratis.
Hunkemöller en Vero Moda zijn bekende ketens met een eigentijds assortiment. Grieks Mediterraans Restaurant Kabos komt samen met Italiaans restaurant Solo Pasta aan het Brusselplein wat met haar diverse horeca en terrassen het hart van Leidsche Rijn zal worden. Brecheisen makelaars en Gezondheidscentrum Julius met Fleir Apotheken hebben aan de rand van het centrum aan de serviceboulevard op de Grauwaartsingel aangehuurd.

In Leidsche Rijn Centrum ontwikkelt Leidsche Rijn Centrumplan (LRC, een samenwerking van ASR Vastgoed Projecten en Vesteda Project Development) een compleet stadscentrum voor de uiteindelijk ruim 100.000 bewoners van Leidsche Rijn. Binnen het primaire verzorgingsgebied wonen 160.000 mensen op een afstand van maximaal 10 autominuten.

Binnen het totale plan is LRC verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kerngebied met 22.400 m² retail, 5600 m² foodmarkt, 3000 m² dienstverlening, 4000 m² horeca en 3000 m² maatschappelijke voorzieningen. Naast de winkels en voorzieningen omvat het programma een parkeergarage met 1300 openbare en 670 private parkeerplaatsen, 762 appartementen (waarvan 511 koopappartementen en 251 huurappartementen voor Vesteda) en 10.000 m² kantoren in het hart van het plan. De bouw is reeds aangevangen en vanaf het derde kwartaal 2017 zal oplevering plaatsvinden.

Vorige week werd bekend dat de beoogde eindbelegger van de winkels, Klépierre, zich heeft teruggetrokken uit het project. 

Vanuit de gemeente Utrecht worden er in Leidsche Rijn Centrum diverse andere functies gerealiseerd, zoals culturele voorzieningen, scholen en een bibliotheek. Daarnaast is er al een megabioscoop aan het Berlijnplein en een bus- en treinstation gerealiseerd. En zijn er plannen voor een hotel. Er is sprake van een forse toename van de woningbouwproductie en ook Leidsche Rijn Centrum Oost en Leeuwesteijn zullen binnen afzienbare termijn worden opgestart.

Het centrum is een gezamenlijk ontwerp van AWG Architecten, Prof. Hans Kollhoff Architekten, Geurst en Schulze, Dok Architecten, Cruz y Ortiz arquitectos Sevilla, De Zwarte Hond en RPHS+. Het multifunctionele centrum is naar verwachting eind 2017 gereed.