Doniger en Camelot transformeren kantoor Amsterdam zuidoost naar woningen

Doniger Urban Developments en Camelot Real Estate hebben het 3500 m² grote kantoorgebouw aan de Paasheuvelweg 17 aangekocht om het te transformeren naar 52 studio’s en appartementen.

Daarnaast komt een nieuw te bouwen woontoren van 17 bouwlagen met 180 eenheden. Het project heeft een oppervlakte van 9900 m² en telt in totaal 232 studios en twee-kamer appartementen van 21 tot 45 m².  De locatie is recht tegenover het AMC. 

In dit deel van Zuid-Oost staan verschillende residentiele projecten gepland om de wijk te transformeren naar een gemengd woon-/werkgebied en het daarmee levendiger te maken. 

Dit is de tweede investering in korte tijd in creatie van woonunits in Amsterdam door het duo Doniger en Camelot. Olaf Terpstra, ontwikkelaar Camelot: “De vraag naar betaalbare huisvesting in Amsterdam blijft erg hoog. Door overtollig commercieel vastgoed te transformeren naar residentieel vastgoed slaan we twee vliegen in één klap, minder leegstand en meer woningen voor starters en studenten.”

De verwachting is dat het project eind 2018 zal worden opgeleverd. Het pand ligt vrijwel naast het naar 350 studio’s omgebouwde voormalige ABN-Nispa pand dat Camelot Vastgoedbeheer in beheer heeft. Met de start van dit nieuwe project zal Camelot in Amsterdam ruim 4500 appartementen en studio’s beheren en er 1350 in ontwikkeling hebben.