ERA ontwikkelt 105 woningen in Hof van Bilthoven

TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelt 105 eengezinswoningen in Bilthoven: 72 koopwoningen en 33 sociale huurwoningen.

Op 29 november aanstaande start de verkoop van de eerste fase van 30 koopwoningen. Het Hof van Bilthoven is ontworpen door Bureau 070, dat voor de stijl van jarendertig-woningen heeft gekozen, van klassieke puntdaken met overhangende goten tot luifels boven de voordeur.

ERA Contour verwacht in juli 2019 te starten met de bouw van het eerste veld met huurwoningen. De bouw van de eerste koopwoningen start in oktober 2019. De verwachting is dat de woningen in 2020 worden opgeleverd.

Het Hof van Bilthoven krijgt zes verschillende woningtypes. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en is duurzaam uitgerust. Zo is elke woning straks volledig gasloos en standaard voorzien van twee of drie zonnepanelen op het dak. De koopwoningen bestaan uit drie woonlagen en hebben een woonoppervlakte die varieert van 123 tot 159 m². Voor meer ruimte is het mogelijk om uit te breiden met bijvoorbeeld een aanbouw op de begane grond of een dakkapel op de tweede verdieping. De verkoopprijzen van de eengezinswoningen liggen tussen de € 395.000 en € 493.000 v.o.n. 

De verkoop van de eengezinswoningen loopt via Burgersdijk Makelaars. Woningcorporatie Woonstichting SSW is verantwoordelijk voor de verhuur van de sociale huurwoningen.