Kantoren Zoetelaarpassage Almere worden appartementen

De Alliantie gaat in samenwerking met transformatie-specialist RI de Vries & Partners en Zegers Bouw het kantorendeel van de Zoetelaarpassage transformeren naar circa 90 starterswoningen.

De starterswoningen komen in het stadshart van Almere, nabij alle centrum voorzieningen. Er wordt circa 10.000 m² leegstaande kantoorruimte aan de markt onttrokken en er wordt nieuwe woonruimte gecreëerd voor starters op de woningmarkt. Juist voor deze groep is de woningnood in Almere hoog en zijn de mogelijkheden beperkt. De Alliantie wil graag gebouwen een tweede leven geven en de beschikbaarheid van betaalbare woonruimte vergroten.

Ook Unibail-Rodamco is, als voormalig eigenaar van deze kantoren, blij met de voorgenomen transformatie van de kantoorverdiepingen boven haar winkels. In 2015 heeft winkelstrip De Zoetelaarpassage, waarin landelijk opererende winkelformules zoals Lidl en Tanger, maar ook lokale winkeliers met voornamelijk speciaalzaken zijn gevestigd, al een facelift ondergaan. De nieuwe bewoners boven de winkels zullen voor meer levendigheid zorgen.
Realfort, asset manager van de Zoetelaarpassage, heeft Unibail-Rodamco begeleid bij de verkoop. Zuiver Almere Vastgoed Adviseurs heeft RI de Vries & Partners (RIVP) geadviseerd bij de aankoop. RIVP levert de circa 90 appartementen turnkey op aan de Alliantie.  Als alles volgens plan gaat, krijgen de eerste bewoners eind 2017 de sleutel van hun appartement.

De gemeente Almere juicht dit soort transformaties toe, omdat hiermee het stadshart levendiger wordt en omdat starters op de woningmarkt hiermee nieuwe kansen krijgen. Het door de gemeente Almere aangestelde Aanjaagteam Transformatie is bereid mee te helpen aan een voorspoedig transformatietraject van de kantoren.