Mitros en BPD ruilen posities voor vergroten diversiteit woningaanbod in Utrecht

Woningcorporatie Mitros en gebiedsontwikkelaar BPD gaan door uitwisseling van potentiële bouwlocaties op verschillende plaatsen in Utrecht de stad verdichten en de diversiteit aan woningaanbod vergroten. Daarover hebben zij een samenwerkingsafspraak ondertekend.

Mitros en BPD willen samenwerken aan ‘de inclusieve stad’. Zo is in het kader van een provinciale prijsvraag studie gemaakt naar een gebied in de eenzijdig samengestelde wijk Overvecht. Zestig sociale huurwoningen van Mitros kunnen worden gesloopt om plaats te maken voor de ontwikkeling van ruim tweehonderd nieuwe huur- en koopwoningen. Elders bouwt Mitros vervolgens op een locatie van BPD betaalbare huurwoningen om in dat deel van de stad het sociale woningaanbod juist te vergroten.

‘Met deze samenwerking kunnen wij invulling geven aan onze ambitie om woongebieden in Utrecht te ontwikkelen waarin voor mensen met een verschillende achtergrond plaats is. Betaalbaarheid is daarbij voor ons belangrijk’, zo verklaart Harm Janssen, directeur BPD regio Noord-West:

Wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) van Wonen is verheugd over de samenwerking. ‘De plannen van deze partijen om met uitruil van woningen en posities gemengdere wijken in Utrecht te realiseren sluiten aan bij onze ambities. Wij willen een goede verdeling van het aanbod in de wijken, zodat er betaalbare woningen zijn voor iedereen.’

img
Redacteur
Profiel