Triodos Vastgoedfonds verwerft “all electric” kantoor in Eindhoven

Triodos Vastgoedfonds heeft een koopovereenkomst gesloten met Property Match voor de aankoop van het volledig herontwikkelde kantoorgebouw aan de Prof. Dorgelolaan 12 te Eindhoven.

Het pand, met een vloeroppervlakte van 4900 m2, zal eind 2018 door EY in gebruik worden genomen. Triodos Vastgoedfonds verwerft dit pand met een bruto aanvangsrendement van circa 6,4% (vrij op naam).

Het vernieuwde gebouw is zogenoemd ‘all electric’: het heeft geen aardgasaansluiting. Het is het derde pand in de portefeuille van Triodos Vastgoedfonds dat geen aardgasaansluiting meer heeft. ‘De ligging en het duurzame karakter van dit Eindhovense pand sluiten volledig aan bij onze strategische portefeuilledoelstellingen’, aldus Guus Berkhout, fondsmanager Triodos Vastgoedfonds. ‘Daarnaast levert het langjarige huurcontract een mooie bijdrage aan onze huurstroom.’ Het project heeft  onlangs de Eindhovense Vastgoedprijs 2018 gewonnen.

Als adviseurs aan de zijde van Triodos Vastgoedfonds traden op Six advocaten, Vrijborg en Van Der Stelt Real Estate Investment partner. Aan de zijde van verkoper traden op Nexa Velo Advocaten en Guus Bouwknegt.