OVG verkoopt distributiecentrum aan Aspen Real Estate

ALMELO - OVG en Aspen Real Estate hebben overeenstemming bereikt over de aankoop door Aspen van het distributiecentrum van Timberland op Businesspark XL in Almelo. Een koopsom is niet bekend gemaakt maar volgens gegevens van het kadaster is deze € 25 mln. Het betreft het pand Darwin 8 met 34.765 m[sup]2[/sup] warehouse, 1200 m[sup]2[/sup] bedrijfsruimte en 3000 m[sup]2[/sup] mezzanine.

ALMELO - OVG en Aspen Real Estate hebben overeenstemming bereikt over de aankoop door Aspen van het distributiecentrum van Timberland op Businesspark XL in Almelo. Een koopsom is niet bekend gemaakt maar volgens gegevens van het kadaster is deze € 25 mln. Het betreft het pand Darwin 8 met 34.765 m2 warehouse, 1200 m2 bedrijfsruimte en 3000 m2 mezzanine.

Het gebouw heeft het Breeam-NL label ‘Good’. Met huurder Timberland is een langjarige huurovereenkomst overeengekomen. Het project, dat door OVG is ontwikkeld, is ontworpen door Johan de Vries Architecten en is gebouwd door Systabo bv Turn-Key Bouw uit Enschede.
Aspen Real Estate Investments werd bij deze transactie begeleid door haar lokale manager APF International. Juridisch adviseur en notariskantoor Vink en Partners trad tevens op namens de koper. Boekel de Nerée was de adviseur aan de zijde van OVG.
Aspen Real Estate Investments is het Europese onderdeel van het internationaal genoteerde Aspen Group. Zij belegt primair in kantoren, winkelcentra en gebouwen voor industrieel, logistiek en commercieel gebruik in Duitsland en in Zwitserland. Naast de internationale portefeuille heeft Aspen Group een vastgoedportefeuille in Nederland. Zij is voornemens deze verder uit te breiden.
APF International is naast initiatiefnemer en beheerder van vastgoedfondsen voor Nederlandse beleggers tevens investment manager voor buitenlandse institutionele partijen. Zij zal het bedrijfscomplex te Almelo in beheer nemen.
Businesspark XL is een 180 ha groot terrein langs de A35. Het is ontwikkeld voor bedrijven in de industriële sector, logistiek, transport en distributie. Het park kenmerkt zich door duurzame maatregelen zoals centraal georganiseerde en duurzame inkoop van energie, afvalstoffenmanagement en onderhoud van het vele groen in de omgeving.