Amundi koopt kantoor PWC Rotterdam van KanAm

De Duitse belegger KanAm heeft de kantoortoren van PWC aan de Fascinatio Boulevard 350 in Rotterdam verkocht aan de Franse asset manager Amundi Real Estate, een dochter van Amundi Group.

Het pand maakt deel uit van een pakket van vijf objecten dat KanAm aan de Franse asset manager heeft verkocht voor in totaal € 875 mln. KanAm verwierf het gebouw van PWC in 2005 voor € 80 mln, maar dat was inclusief het toenmalige Sanoma-gebouw in Amsterdam Zuidoost.

Het PWC-pand is destijds in portefeuille genomen als een ontwikkeling op Brainpark III in Rotterdam. Het heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 19.000 m². Ongeveer 80% daarvan is tot 2025 verhuurd aan PWC. Naar verwachting van KanAm wordt de transactie in september geformaliseerd.

De andere kantoorpanden die Amundi heeft overgenomen zijn 53 Quai d’Orsay in Parijs, Tour Egée in Parijs La Dense, Le Stadium in Parijs Saint-Denis en Espace Petrusse in de stad Luxemburg.

In juni werd bekend dat een consortium van Koreaanse investeerders onder leiding van Amundi het Rotterdamse icoon De Rotterdam (met uitzondering van het gedeelte met appartementen) hebben overgenomen van Rabo Real Estate.

Door advocatenkantoor Stibbe wordt gemeld dat zij Amundi hebben bijgestaan bij de transactie met het PWC-kantoor.