Generali koopt Raaks

HAARLEM - MAB Development en Generali Real Estate Investments hebben een koopovereenkomst getekend voor het project Raaks in het centrum van Haarlem. De overeenkomst heeft betrekking op circa 12.500 m[sup]2[/sup] winkels, horecavoorzieningen en een Pathé bioscoop met acht ondergrondse zalen. De winkeliers openen medio april hun deuren voor het publiek.

HAARLEM - MAB Development en Generali Real Estate Investments hebben een koopovereenkomst getekend voor het project Raaks in het centrum van Haarlem. De overeenkomst heeft betrekking op circa 12.500 m2 winkels, horecavoorzieningen en een Pathé bioscoop met acht ondergrondse zalen. De winkeliers openen medio april hun deuren voor het publiek.

Naast winkels, horecavoorzieningen en een bioscoopcomplex bestaat het Raaks project uit 192 woningen, de grootste openbare parkeergarage van de stad met ruim 1000 plaatsen, alsmede het nieuwe stadskantoor van de gemeente Haarlem van circa 10.000 m2. 'Haarlem Raaks is een bijzondere uitbreiding van de binnenstad van Haarlem. De mix van functies en de passende architectuur zorgen ervoor dat de nieuwe Raaks nauw aansluit bij de bestaande Haarlemse structuur'. aldus Cees van Boven, directeur MAB Development Nederland.
Het winkelgebied dat Generali als onderdeel van het project Raaks verwerft, is inmiddels grotendeels verhuurd. Behalve Pathé openen onder andere Albert Heijn, Block Electrostore, Bruna, Dirx Drogisterij en Duo Sport een nieuwe vestiging in de Raaks. Rondom het Hortusplein, het centrale plein van Raaks, openen daarnaast diverse cafés en restaurants hun deuren. Hiermee wordt de Raaks een nieuwe bestemming voor wonen, werken, winkelen en uitgaan in het centrum van Haarlem. Het winkelgebied wordt op 25 mei aanstaande officieel geopend door wethouder Ewout Cassee van de gemeente Haarlem.
De aankoop van Raaks past in de strategie van Generali van selectieve uitbreiding en verjonging van de commerciële portefeuille door verwerving van hoogwaardige investeringen met een stabiele kasstroom. Generali is bij deze transactie geadviseerd en begeleid door Prime Pitch Asset Management en DLA Piper. MAB Development is begeleid door RechtStaete.