Scheveningen krijgt publiekstrekker Legoland Discovery Centre.

Scheveningen krijgt vanaf 2019 een grote toeristische trekker in de vorm van Legoland Discovery Centre. Deze wordt ondergebracht naast het Kurhaus op de plek van het Vitalizee-gebouw aan de boulevard.

De attractie gaat volgens de gemeente jaarlijks 350.000 bezoekers naar de badplaats halen. Het wordt de vierde vestiging van Legoland in Europa, aldus de gemeente Den Haag die dit bekend heeft gemaakt.

Merlin Entertainmant, het bedrijf achter Legoland, is ook eigenaar van Sea Life, dat ook aan de boulevard zit. Volgens de Haagse wethouder Karsten Klein betekent de komst vsn Legoland Discovery Centre een extra omzet voor Scheveningen van € 7 mln tot € 10 mln. De attractie gaat werk bieden aan 45 tot 60 medewerkers.

Het oude Vitalizee-gebouw wordt gesloopt. De Legoland-attracties worden ondergebracht in het souterrain van 3000 m2. 

Er zijn al Legoland Discovery Cenres in Manchester, Berlijn en Atlanta.

Als de gemeenteraad akkoord gaat neemt Merlin in april de definitieve beslissing. De komst van de attractie is een aanmoediging voor de gemeente om door te gaan met de verdere revitalisering van de badplaats. Den Haag steekt de komende jaren ongeveer € 35 mln in het aanpakken van de openbare ruimte in de hoop nieuwe bedrijven en attracties aan te trekken.

Waar het familie-toerisme naar Schevening wordt gelokt, investeert de stad tegelijkertijd in de vorming van het Museumkwartier voor de luxe toerist die belangstelling heeft voor shoppen en cultuur. Het Museumkwartier moet zijn kroon krijgen met de herontwikkeling van het gebouw van de Amerikaanse ambassade tot het Escher Museum en Hotel.