Drents vastgoedbedrijf spant kort geding aan tegen Big Bazar

De narigheid voor koopjesketen Big Bazar rijgt zich aaneen. Nu stapt vastgoedbedrijf Ploegmakers Beheer naar de rechter omdat voor de winkel aan de Nobellaan 329-331 in Assen al maanden geen huur is betaald.

Big Bazar-directeur Heerke Kooistra liet maandag weten dat hij twintig verlieslijdende vestigingen wil sluiten en voor nog eens twintig winkels huurverlaging wil bepleiten. Het is niet duidelijk of de locatie aan de Assense Nobellaan deel uitmaakt van deze plannen. Vastgoedonderneming Ploegmakers Beheer krijgt naar eigen zeggen al maanden geen contact met de directie van Big Bazar. De telefoon wordt niet opgenomen en op e-mails wordt niet gereageerd.

‘We willen geen rechtszaak’

De verhuurder ziet dan ook geen andere optie dan Big Bazar voor de rechter te dagen. “Wij willen helemaal geen rechtszaak, maar juist proberen om samen tot een oplossing te komen”, geeft Alfred Welink van Ploegmakers Beheer in Dagblad van het Noorden aan. “Ik hoop dat ze reageren, zodat de zitting volgende week niet door hoeft te gaan.”

Faillissement voorkomen

Een verhuurder van een Big Bazar-winkel in Goes heeft vorige week het faillissement van de keten aangevraagd, een actie waarbij negen andere schuldeisers zich hebben aangesloten. Ploegmakers Beheer behoort niet tot die groep. “Wij willen juist voorkomen dat Big Bazar failliet gaat door over een oplossing voor de betalingsachterstand te praten. Dat wordt alleen erg lastig zolang we geen contact krijgen.”

Big Bizar is in Assen aan de Nobellaan en aan de Kleuvenstee 100-102 gevestigd. De keten verkeert al langere tijd in zwaar weer. Meerdere filialen werden in de afgelopen weken wegens een huurachterstand ontruimd.