Koninklijke onderscheiding voor oprichter Adhoc horecamakelaars

Fred Grem (68) uit Haastrecht heeft donderdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Roel Cazemier. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Grem is oprichter, voorheen directeur, van Adhoc horecamakelaars. Hij was de eerste makelaar die specifiek is beëdigd als makelaar van horecabedrijven.

Voor de NVM vervulde hij diverse vrijwillige (bestuurs)functies. Tussen 1991 en 2009 was hij onder andere bestuurslid, voorzitter en vice-voorzitter van NVM-afdeling Gouda. Later maakte Grem ook deel uit van de hoogste ledenvertegenwoordigende colleges van de NVM Landelijk. Maar liefst 25 jaar – tot 2014 – deelde hij zijn kennis en ervaring als docent bij NVM-opleidingsinstituut en de Academie voor Vastgoed.

Muziekliefhebber Grem was betrokken bij het initiatief om de muziektent in het Houtmansplantsoen in Gouda te restaureren. En in het verlengde daarvan raakte hij betrokken bij de zondagmiddagconcerten die zomers, al vanaf 1993, in het Houtmansplantsoen worden gegeven. Sinds 2015 is hij voorzitter van de stichting Houtmansplantsoenconcerten.

Grem heeft zich jarenlang belangeloos ingezet voor de Samenwerkende Ondernemers Gouda (SOG) om hun belangen richting de gemeente en andere organisaties te behartigen.