Triodos Vastgoedfonds verkoopt Huis van de Sport

Triodos Vastgoedfonds verkoopt een van haar panden in de portefeuille. Het gaat om het Huis van de Sport aan de Wattbaan 31 in Nieuwegein.

Het Huis van de Sport werd geopend in 2006, door toenmalig kroonprins Willem-Alexander. De gedachte achter het Huis van de Sport was het vergroten van efficiency en delen van expertise door huisvesting van verschillende sportbonden onder één dak.

Triodos Vastgoedfonds heeft het pand verkocht aan Arthur Armstrong, die het voornemen heeft om het pand te transformeren tot loftwoningen. Het huidige huurcontract voor het Huis van de Sport loopt per 1 december af, waarna de transformatie van start zal gaan.

Triodos Vastgoedfonds wil zich meer wil richten op duurzame panden in binnenstedelijke gebieden.
Arthur Armstrong is een vastgoedontwikkelaar, die zich onder meer bezighoudt met risicodragende projectontwikkeling. Zij realiseert op dit moment onder andere een supermarkt in Arnhem en het naast het Huis van de Sport gelegen gebouw, Wattbaan 27. Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn haar speerpunten.

Triodos Vastgoedfonds belegt sinds de oprichting in 2004 in innovatieve en duurzame kantoren in Nederland en investeert tevens in duurzame renovatie en beheer van bestaande panden en monumenten. Het fonds, met een omvang van circa € 70 mln, is het eerste CO2-neutrale beursgenoteerde vastgoedfonds van Nederland.

Artikelen in de omgeving: