Markthal wint NRW Jaarprijs

De Markthal in Rotterdam heeft de NRW Jaarprijs gewonnen. Tijdens het Jaarcongres van de Nederlandse Raad Winkelcentra (NRW) in Utrecht nam Hans de Jong van ontwikkelaar Provast gisteren de prijs in ontvangst.

De Markthal in Rotterdam heeft de NRW Jaarprijs gewonnen. Tijdens het Jaarcongres van de Nederlandse Raad Winkelcentra (NRW) in Utrecht nam Hans de Jong van ontwikkelaar Provast gisteren de prijs in ontvangst.

De vakjury ziet in De Markthal in potentie ‘een monument voor de retailvastgoedsector’. ‘Het project is met durf en lef ontwikkeld en geeft antwoord op de veranderende vraag uit de markt.’

De Markthal viel al eerder in de prijzen: tijdens de vastgoedbeurs Mipim in Cannes won het complex in maart dit jaar in de categorie Best Shopping Centre.

Jos Sentel, voorzitter van de NRW-jury: ‘De Markthal is een uniek project met een gidsfunctie voor toekomstige retailprojecten in Nederland, en zelfs daarbuiten. Met slechts 10.000 m² toevoeging van retail en horeca aan het centrum van Rotterdam is deze ontwikkeling erin geslaagd ‘de koek’ groter te maken. Ook de ondernemers in de omgeving van de Markthal profiteren van het succes, waardoor het gehele gebied een nieuwe impuls heeft gekregen. Er is een plek gemaakt die bewoners en consumenten in het hart sluiten. En dat is precies de opgave voor de komende jaren: op elke schaal, in elke stad.’

Het project is ingezonden door Provast. De Markthal is in eigendom van Klépierre (retail), Vesteda (woningen) en de gemeente Rotterdam (parkeergarage).

Dit jaar waren er acht projecten in de race voor de NRW Jaarprijs 2015. De andere genomineerde projecten waren Oostpoort Amsterdam, CityPlaza Nieuwegein, Miro Center Enschede, Van Kralingen Rotterdam, Promenade Uden, Van Hogendorpkwartier Vlaardingen en Gouweplein Waddinxveen.

Brigit Gerritse, directeur NRW: ‘Al 26 jaar lang worden de meest innovatieve en inspirerende projecten genomineerd voor onze Jaarprijs. Ook dit jaar laten alle projecten op hun eigen wijze zien dat een toekomstbestendig winkellandschap mogelijk is. De schaal waarop verschilt van stad tot stad. Duidelijke keuzes maken en doen wat nodig is; daarin zit de kracht van onze sector.’

Gerelateerde artikelen: