Kantoor Verhulstplein herontwikkeld tot wooncomplex De President

Zeilstra Vastgoedmanagement, Heembouw Ontwikkeling Wonen en Mahler Vastgoed Ontwikkeling realiseren aan het Verhulstplein in Den Haag het wooncomplex De President.

De President is een herontwikkeling van een verouderde kantoorlocatie naar een aantrekkelijk nieuw wooncomplex. Het plan bestaat uit 157 koop- en huurwoningen. Het project verrijst op de grens met de woonbuurten Statenkwartier en Duinoord, in de Internationale Zone.

De locatie Verhulstplein was in het verleden de thuisbasis van een aantal bekende internationale bedrijven, maar kwam 10 jaar geleden leeg te staan. Zeilstra Beheer kocht Verhulstplein 17 aan met de bedoeling om deze locatie weer op de kaart te zetten. Met Mahler Vastgoed Ontwikkeling werd vanaf 2014 gewerkt aan een plan. In de tussentijd kocht Heembouw Ontwikkeling Wonen het belendende pand, Verhulstplein 14. In samenspraak met de gemeente is er door de eigenaren besloten om gezamenlijk op te trekken.

Bijzondere raampartijen
Het gezamenlijke ontwikkelteam, onder leiding van Mahler Vastgoed Ontwikkeling, is de uitdaging aangegaan om op de locatie een integraal plan met meerwaarde voor bewoners en de omgeving te creëren. Dit heeft geresulteerd in De President, een ontwerp van Klunder Architecten uit Rotterdam. Kenmerkend voor het ontwerp zijn de bijzondere raampartijen van de appartementen.

De bedoeling is om het beeldbepalende kunstwerk aan het huidige kantoorpand van kunstenaar Harry op de Laak een nieuw leven te geven in de kopgevel van De President. Bij de bouw van De President is er veel aandacht voor duurzaamheid in zowel de toepassing van materialen als in de energievoorziening.

Het huidige Verhulstplein wordt met de ontwikkeling omgevormd tot een park dat toegankelijk wordt voor alle omwonenden. Het ‘Verhulstpark’ zal bestaan uit bomen en heesters. Aan de voorzijde wordt een wandelpromenade gerealiseerd.

In de onderbouw van De President komt een parkeergarage, met voor iedere woning een eigen parkeerplaats. Deze zal alleen toegankelijk worden voor de bewoners en hun bezoekers. Fietsenstallingen bevinden zich op de begane grond.

Huurwoningen verkocht aan PMT
De President zal ruimte gaan bieden aan 133 vrije sector huurappartementen en 24 luxe koopappartementen, waarvan 2 penthouses. De huurappartementen bekleden de onderste 8 etages van het complex en zijn verkocht aan pensioenfonds PMT. De koopappartementen bevinden zich in de toren, op de 9e tot en met de 15e verdieping, en geven een uniek uitzicht over de stad, waaronder het centrum en Scheveningen. De oppervlaktes variëren van circa 70 m² tot 185 m². Op de bovenste verdieping worden twee opgezette penthouses gerealiseerd met een oppervlakte van circa 200 m² en 220 m². De verkoop van de koopappartementen wordt verzorgd door Nelisse Makelaarsgroep.

Bouw en geplande oplevering
De President zal worden gebouwd door aannemer Heembouw Wonen. De start van de bouw begint met de sloop van de huidige kantoorpanden aan het Verhulstplein. Na de sloop wordt een kuip gegraven voor de parkeerplaatsen in de onderbouw. Daarna kan worden afgetrapt met de bouw van de appartementen. Naar verwachting zal de oplevering van de appartementen over circa twee jaar plaatsvinden.