Pensioenuitvoerder APG verlaat Amsterdam-Zuidas

Pensioenuitvoerder APG zal medio 2021 de Symphony Tower aan de Zuidas verlaten en al zijn Amsterdamse activiteiten concentreren in een goedkoper pand aan de Basisweg in Amsterdam-Sloterdijk.

APG verwacht door de verhuizing de komende 17 jaar € 85 mln op de huisvestingskosten te kunnen besparen. APG huurt nu nog 12 verdiepingen in een van de Symphony-torens (gemiddeld € 385 m²). De hoge huren en het prestigieuze imago van zakendistrict Zuidas passen niet meer bij APG, zo verklaart Wim Henk Steenpoorte, lid van de raad van bestuur. 'Een pensioenuitvoerder kan niet uitleggen waarom zoveel huur per vierkante meter wordt betaald.”

Om de verhuizing van vijfhonderd medewerkers naar een moderne, flexibele kantooromgeving mogelijk te maken zal OVG/Edge Technologies het kantoor aan de Basisweg ingrijpend moderniseren en verduurzamen. Edge Technologies realiseert het gebouw met een "BREEAM"- duurzaamheidscertificaat met het niveau excellent of hoger, waardoor het bij de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland zal gaan gaan horen. Het ontwerp is afkomstig van de Architecten Cie. Zij ontwierpen in de jaren zeventig van de vorige eeuw ook het oorspronkelijke gebouw.

Aan de Basisweg zijn nu al vijfhonderd APG-medewerkers werkzaam. De verlaging van de huisvestingskosten past, aldus de grootste pensioenuitvoerder van Nederland, bij het doel de kosten per deelnemer te verlagen. Het gebouw zal verder onderdak bieden aan netwerkbedrijf Alliander, de tweede hoofdhuurder van het gebouw. Samen huren zij 48.000 m².

img
Redacteur
Profiel