Diezerpoort in Zwolle verkocht voor € 20 mln

ZWOLLE - Een particuliere beleggersgroep heeft het winkelcomplex De Diezerpoort in Zwolle gekocht. Het complex bestaat in totaal uit circa 7000 m[sup]2[/sup] winkelruimte, 5100 m[sup]2[/sup] kantoorruimte en 11 appartementen. Met vermogensbeheerder Achmea Vastgoed werd een koopsom van € 20 mln overeengekomen.

ZWOLLE - Een particuliere beleggersgroep heeft het winkelcomplex De Diezerpoort in Zwolle gekocht. Het complex bestaat in totaal uit circa 7000 m2 winkelruimte, 5100 m2 kantoorruimte en 11 appartementen. Met vermogensbeheerder Achmea Vastgoed werd een koopsom van € 20 mln overeengekomen.

CB Richard Ellis adviseerde bij deze transactie Achmea Vastgoed, de vastgoedvermogensbeheerder voor de gezamenlijke eigenaren, zijnde de Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Koopvaardij en Stichting Pensioenfonds voor de Architectenbureaus.
Het complex Diezerpoort is gelegen op de hoek van de Burgemeester Drijbergsingel en de Van Wevelinkhovenstraat, aan de noordrand van het stadscentrum in Zwolle. De kantoorruimte is onder andere verhuurd aan CWI Oost Nederland en de SNS Bank. De winkelruimte is onder meer verhuurd aan grootwinkelbedrijven zoals Albert Heijn, Marca en Giraffe.