Multi en deltaWonen bouwen Vogelbuurt Zwolle

ZWOLLE - Multi Vastgoed en deltaWonen herontwikkelen de Vogelbuurt en het Katwolderplein in de Zwolse wijk Kamperpoort. Daarover hebben beide partijen woensdag een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente afgesloten. De plannen vooorzien in de bouw van maximaal 70 sociale huurwoningen en een commercieel programma met 9500 m[sup]2[/sup] detailhandel, horeca en leisure, een megabisocoop, een parkeergarage met circa 1000 plekken en 90 woningen in het midden en hogere segment.

ZWOLLE - Multi Vastgoed en deltaWonen herontwikkelen de Vogelbuurt en het Katwolderplein in de Zwolse wijk Kamperpoort. Daarover hebben beide partijen woensdag een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente afgesloten. De plannen vooorzien in de bouw van maximaal 70 sociale huurwoningen en een commercieel programma met 9500 m2 detailhandel, horeca en leisure, een megabisocoop, een parkeergarage met circa 1000 plekken en 90 woningen in het midden en hogere segment.

Eind vorig jaar presenteerden deltaWonen en Multi Vastgoed een eigen stedenbouwkundig plan voor het gebied. De bouw van de woningen in de Vogelbuurt start in 2012. De opening van de winkels, bioscoop en parkeergarage is voozien in 2016. Deze herontwikkeling is onderdeel van gemeentelijke plannen om van De Kamperpoort een karakteristieke binnenstadswijk te maken.