Greystar verwerft wooncomplex MB275 in Den Haag van UrbanTTP

Greystar Real Estate Partners heeft namens een van de door haar gemanagede fondsen het wooncomplex MB275 in Den Haag gekocht van UrbanTTP.

Greystar is een wereldwijd actieve belegger in huurwoningen. UrbanTTP is een Nederlandse ontwikkelaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van huurappartementen en hotels.

MB275, ontwikkeld door UrbanTTP, omvat 234 appartementen, een huisartsenpraktijk, een apotheek en kantoren voor dienstverleners in de zorg. Greystar voorziet de appartementen momenteel van een nieuw en modern interieur om de woningen geschikt te maken voor verhuur aan studenten en young professionals tegen een all-in huurprijs. De voorzieningen van MB275 omvatten een gym, een dakterras, een tuin, een fietsenstalling en parkeerterrein, on-site beveiliging en een service desk. Om bij te dragen aan een gezonde en duurzame levensstijl biedt het complex ook fietsverhuur en elektrische deelauto’s die zijn te reserveren via smartphone-apps.

MB275 ligt aan de Medemblikstraat in woonwijk Leyenburg in Den Haag. Aan de overzijde van de weg bevindt zich een buurtwinkelcentrum met twee supermarkten en speciaalzaken voor dagelijkse boodschappen. Door de goede OV verbindingen zoals de RandstadRail op loopafstand van het complex, liggen ook het stadscentrum, de Haagse Hogeschool, het business district, het strand en andere wijken binnen handbereik.

De aankoop van MB275 past in de investeringsstrategie van Greystar gericht op verdere groei in Nederland met aantrekkelijk geprijsde huurappartementen voor jongeren. Sinds de start van Greystar in Nederland in 2015 heeft de organisatie inmiddels een portfolio opgebouwd van meer dan 6000 appartementen verspreid over Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. De woningen zijn bedoeld voor studenten, young professionals en gezinnen. Hiervan zijn 1650 appartementen in exploitatie, circa 2500 in aanbouw met oplevering in de komende 18 maanden en circa 2000 in ontwikkeling.

Mark Kuijpers, managing director Greystar Nederland: “De vraag naar goed gemanagede huurappartementen in Europa en in Nederland stijgt nog altijd als gevolg van urbanisatie, het groeiende aantal een- en tweepersoons huishoudens en het tekort aan aantrekkelijk aanbod voor de nieuwe generatie stedelingen. De aankoop van MB275 is een belangrijke mijlpaal in onze Europese strategie om in deze behoefte te voorzien met kwalitatief hoogwaardige huurappartementen. De afgelopen vier jaar hebben we al vijf van dit soort locaties ontwikkeld in Nederland en er is grote interesse in de markt voor MB275. We kijken dan ook uit naar de officiële lancering van dit project begin dit jaar.”

De appartementen in MB275 komen in het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar.