Zenzo en Lithos bouwen ROC met werkplekken, café en theater

Zenzo en Lithos ontwikkelen in Almere Poort het nieuwe schoolgebouw van Stichting Regionaal Opleidingencentrum van Flevoland. Er komen ook kantoorwerkplekken voor start-ups, een café en auditorium/theater.

Eind 2016 is de overeenkomst getekend waarin de samenwerking ten behoeve van ontwerp en bouw is bekrachtigd tussen Stichting Regionaal Opleidingencentrum van Flevoland en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed/Lithos bouw & ontwikkeling.

Het betreft de nieuwbouw van een schoolgebouw van 6500 m². Het ontwerp is in handen van BurtonHamfelt Urban Architecture en OZ architecten, beide afkomstig uit Amsterdam.

Het nieuwe schoolgebouw is in eerste instantie een gebouw voor de eigen studenten en medewerkers, maar daar houdt het niet bij op. Het college maakt deel uit van de omgeving en maakt contact laagdrempelig, zodat bedrijven, organisaties en (startende) ondernemers welkom zijn en zich welkom voelen om deel uit te maken van deze community. Het zijn gezamenlijk te gebruiken ruimten, geen eigen, aparte voorzieningen die door derden worden gehuurd. De belangrijkste voorzieningen die ook voor bezoekers gemakkelijk toegankelijk dienen te zijn in het gebouw zijn:

  • De pioneerzone: kantoorwerkplekken voor start-ups die per dag, week of maand te boeken zijn, in open ruimte en inspirerende vergaderkamers of brainstormkamers. Voor externen en studenten.
  • Een openbaar, aantrekkelijk koffie-/lunchcafé voor studenten en bezoekers, toegankelijk van buiten.
  • Een auditorium annex theater- en danszaal die ook door anderen gehuurd kan worden tijdens en buiten onderwijstijden.
  • Een ‘speakers-corner’, een laagdrempelige, openbare plek voor presentaties en lezingen in de centrale hal voor presentaties van (lokale) talenten, artiesten, ondernemers, sporters en studenten.