Zelfstandig Heilijgers boekt 4,2% winst

Heilijgers boekt een winst van 4,2% over de omzet.

Met 90,4 FTE kwam de netto omzet uit op € 56,3 mln en het resultaat voor belastingen op € 2,3 mln.

De strategische keuze om te verzelfstandigen lag voor de hand omdat Heilijgers een andere marktstrategie hanteerde dan het moederbedrijf BAM. Heilijgers positioneert zich nadrukkelijk op het terrein van customer intimacy. Een klantgerichte benadering waarbij het vooral gaat aan welke producten en toegevoegde waarde de klant behoefte heeft. Het uitgangspunt is maximale kwaliteit en binnen die bandbreedte de scherpste prijs maar ook een redelijke prijs. 

Heilijgers manifesteert zich sterk in projecten waar engineerings- en ontwikkelingskennis benodigd is, vaak complexe ontwikkelings- en bouwprojecten in stedelijk gebied. De onderneming heeft Midden-Nederland en de Randstad als belangrijkste werkgebied met als voornaamste activiteiten projectontwikkeling, bouw, renovatie, onderhoud en vastgoedbeheer. Denk aan transformatie, kantoorrevitalisering, verduurzaming van woningen en een substantieel deel woningontwikkeling met een eigen woningconcept dat geschikt is voor corporaties, ontwikkelaars en beleggers. Het woningconcept is leverbaar in energieneutraal en gasloos.

In de transformatie werkt Heilijgers aan de oude bibliotheek in Amersfoort waar in 23 koopappartementen voor een collectief particulieren CPO wordt gemaakt en in Bloemendaal wordt het rijksmonument ziekenhuis Meerenberg getransformeerd naar stadsvilla’s. Voor Woongoed Zeist worden 72 appartementen in het seniorencomplex Eldorado verduurzaamd naar Energielabel A.

Heilijgers werkt momenteel aan projecten in Amsterdam, Arnhem, Almere, Scheveningen, Utrecht, Bloemendaal, Benschop, Leusden, Voorthuizen, Baarn, Blaricum, Hilversum, Soest, Soesterberg, Zeist, Zeewolde en uiteraard Amersfoort.