Zadelhoff koopt boedel Slotervaartziekenhuis

Via Troostwijk Veilingen is vastgoedinvesteerder Zadelhoff in bezit gekomen van een deel van de boedel van het Slotevaartziekenhuis.

Dit staat op de Linkedin-pagina van de directeur van Zadelhoff, Maarten Feilzer. Feilzer zelf was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.
Het is een nieuwe stap in de nasleep van het faillissement van het Slotervaartziekenhuis. Zadelhoff heeft samen met de curatoren een plan bedacht voor een doorstart van het zorgcentrum, waarmee € 45 mln aan financiering is gemoeid. De gemeente heeft een onteigeningsprocedure aangekondigd. Hierop hebben de curatoren de gemeente schriftelijk aansprakelijk gesteld voor het bedrag dat de schuldeisers in dat geval zouden mislopen.

In plan Zadelhoff krijgen de schuldeisers alle geld terug. In geval van onteigening moet de gemeente schadevergoeding betalen, maar hoe hoog dat is, is onbekend. De gemeente zou bij onteigening het ziekenhuis kunnen slopen en grond kunnen uitgeven in erfpacht voor een gemengde wijk. De kans dat dit lukt, hangt af van de vraag of de gemeente het algemeen belang aannemelijk kan maken. Het algemeen belang van het slopen van een ziekenhuis is nog niet eerder aangetoond.