Ymere realiseert 120 sociale huurwoningen in Hyde Park Hoofddorp

Woningcorporatie Ymere koopt 120 sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Hyde Park in Hoofddorp.

De 120 sociale huurwoningen van Ymere komen in een zelfstandig woongebouw. Het betreft zowel 2-kamer als 3-kamerwoningen. De woningen zijn met name bestemd voor starters op de woningmarkt. Vooral onder deze groep woningzoekenden is de vraag naar sociale huurwoningen groot.

In totaal ontwikkelen Snippe Projecten en BPD de komende zeven jaar 3.800 woningen op de voormalige kantorenlocatie Beukenhorst-West; 800 woningen vallen in het gereguleerde segment. Het heeft de voorkeur van gemeente Haarlemmermeer dat die sociale huurwoningen in bezit komen van een corporatie. “Onze huidige portefeuille in Haarlemmermeer is voornamelijk opgebouwd uit eengezinswoningen. In de jaren zeventig en tachtig was dat een logische keuze. Vandaag staan we voor een andere opgave. Nagenoeg al onze woningzoekenden bestaan uit één- of tweepersoonshuishoudens of kleine éénoudergezinnen. Voor hen willen we vooral compacte appartementen realiseren”, aldus Viviane Regout, directeur Portefeuillevernieuwing van Ymere.

Over de aankoop is heel lang onderhandeld. Haar corporatie heeft het voornemen om nog meer sociale woningen in Hyde Park af te nemen. Ymere heeft in Haarlemmermeer ruim 13.000 huurwoningen.

img
Redacteur
Profiel