Woningfonds CBRE GI trekt in 2020 € 725 mln aan

Het CBRE Dutch Residential Fund (DRES) van CBRE Global Investors heeft in heel 2020 € 725 mln nieuw institutioneel kapitaal aangetrokken voor middenhuurwoningen.

In totaal telt DRES nu bijna 50 investeerders. In 2020 heeft het fonds ruim 942 huurwoningen in het middensegment opgeleverd en aangekocht en 1168 middenhuurwoningen toegevoegd aan de acquisitiepijplijn, die hiermee nu een totale omvang heeft van 2289 units.

Met de instroom van het nieuwe kapitaal zal CBRE Global Investors ook de komende jaren de woningportefeuille met huurwoningen voor mensen met een middeninkomen verder uitbreiden.

Het Dutch Residential Fund investeert voor de lange termijn in middenhuurwoningen in de vier grote steden en stedelijke gebieden in de Randstad. Het woningtekort in dit segment is groot, nu en ook de komende jaren, terwijl het aanbod niet aansluit op de vraag. CBRE Global Investors wil met het woningfonds ook de komende jaren blijven bijdragen aan het vergroten van het aanbod in dit huursegment met kwalitatief hoogwaardige, duurzame en betaalbare woningen.