Winkelpand in Haarlem verkocht en herontwikkeld

CBRE Investment Management heeft namens haar Dutch Retail Platform een monumentaal winkelpand met bovenliggende verdiepingen in Haarlem verkocht aan een particuliere belegger in samenwerking met Boven de Winkel BV.

Het pand ligt aan de Grote Houtstraat 96 in het centrum van de stad. De winkelruimte is gevestigd op de begane grond en beslaat 220 m². De mee verkochte bovengelegen verdiepingen hebben in totaal een oppervlakte van 260 m². Jeans Centre huurt de winkel al sinds 2011.

De bovengelegen woningen staan leeg, wat het pand zeer geschikt maakt voor herontwikkeling. Het object zal onder de coördinatie van Boven de Winkel worden verbouwd, verduurzaamd en gerestaureerd, zodat er een kwalitatief mixed-use winkelpand met 3 nieuwe woonunits ontstaat.

De Grote Houtstraat is onderdeel van het kernwinkelgebied van Haarlem en vormt samen met de Kruisstraat, Barteljorisstraat en de Grote Markt het A1-winkelgebied. In de directe omgeving van Jeans Centre zijn onder andere (inter)nationale retailers als Jack&Jones, C&A, Perry Sport en een Apple Store gevestigd.

KroesePaternotte trad bij de totstandkoming van de verkooptransactie op als commercieel adviseur van CBRE Investment Management met Lexence als juridisch adviseur. Koper is in deze transactie juridisch geadviseerd door Habraken Rutten.