Winkelketen Big Bazar steeds dieper in de problemen

Bij Big Bazar stapelen de problemen zich op. De winkelketen kampt niet alleen met huurachterstanden. Een geldschieter wl nu de voorraad van de koopjesketen laten veilen.

Zo meldt het Financieele Dagblad. De Belgische investeerder Cor van Noordenne heeft de winkelketen voor de rechter gedaagd. Hij leende twee jaar geleden € 2 mln aan het bedrijf, maar sinds april is er geen rente meer betaald. Van Noordenne wil via een kort geding duidelijkheid krijgen over de voorraden, om vervolgens Troostwijk de spullen te laten veilen.

Eigenaar Heerke Kooistra verklaarde tegenover het FD met Van Noordenne dichtbij een akkoord te zijn. Het mogelijk veilen van de handelsvoorraad komt op een moment dat berichten over huurachterstanden zich opstapelen. Volgens diverse media zijn er huurachterstanden in Delfzijl, Stadskanaal, Vlaardingen en 's Gravenzande. Eerder veroordeelde de rechter het bedrijf tot betaling van de achterstallige huur in Schagen, Wormer, Beverwijk en Leeuwarden. Big Bazar heeft 135 winkels in Nederland. 

img
Redacteur
Profiel