Winkelcentra hamsteren voor kerstmis

De decembermaand nadert zijn einde, maar dit weerhield zowel Synvest als Heeneman & Partners er niet van om op de valreep van 2021 twee winkelcentra aan te kopen.

Synvest liet zijn oog vallen op winkelcentrum Veenstaete in Smilde.

Heeneman verrijkte de portefeuille van het supermarktfonds met winkelcentrum Blixembosch in Eindhoven.

Somerset Capital Partners zat evenmin stil, en kocht een supermarktportefeuille met 41 supermarkten van Supermarkt Vastgoed FGR. Deze supermarkten zijn langjarig verhuurd aan zowel Ahold als Coop.

In Den Haag kocht het Rijksvastgoedbedrijf de Haagse Veste IV aan voor een bedrag van meer dan € 42 mln. Het Rijksvastgoedbedrijf wil gebouwen in eigendom hebben als goedkoper is dan huren. Daarnaast is beleid van het Rijksvastgoedbedrijf op dit moment gefocust op het verduurzamen van gebouwen. Het gebouw wordt gerenoveerd voor het in gebruik genomen wordt.

In de datasheet van week 50 zijn onder meer bovengenoemde transacties terug te vinden. In deze wekelijkse datasheet van PropertyNL staan zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed in Nederland. Daarnaast is er ook plaats voor uitgegeven leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.


Laatste nieuws

Evenementen