Willemsoord verlengt contract met Sweco langjarig

Willemsoord en Sweco verlengen de beheeropdracht voor 3 jaar voor het vastgoedmanagement op de Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder.

Willemsoord is op zich al een unieke locatie. Maar de ontwikkeling van culturele en toeristische activiteiten vormt een groot deel van de waarde, de uitstraling en de herkenbaarheid van dit bijzondere havengebied. Vooral door de historische uitstraling, is het gehele complex, dat onder andere bestaat uit circa 18 monumentale gebouwen en diverse maritieme kunstobjecten, groots te noemen.

Beheersbaar en duurzaam onderhoud
Sinds 2014 voert Sweco het vastgoedmanagement op de Oude Rijkswerf Willemsoord. “De uitdaging die we toen aangingen was om in het exploitatieproces een waarborg te creëren om de Oude Rijkswerf zowel beheersbaar als wenselijk te kunnen onderhouden, vertelt Harald Brüns vastgoedmanager bij Sweco. “Dit uiteraard met behoud van eenzelfde duurzame kwaliteit in beeld en ervaring.”

Brede expertise
Hans Broekmeulen, directeur Willemsoord: “Door haar brede scala aan expertise is Sweco in staat gebleken om de partij te zijn die de belangen van de verschillende betrokken partijen, waaronder van Willemsoord en de op de Oude Rijkswerf gevestigde bedrijven, goed kan begeleiden.“

Omvangrijk project
In een dusdanig omvangrijk project is het volgens Broekmeulen van groot belang om het beheer en onderhoud zowel in detail als overall op een zelfde kwalitatieve wijze te benaderen. Hier is Sweco in geslaagd. De eigenaar van de Oude Rijkswerf, Willemsoord, heeft aan Sweco het vertrouwen gegeven door de beheeropdracht te verlengen voor een periode van 3 jaar.

SAIL 2017 Den Helder
Deze zomer zal van 22 juni tot en met 25 juni Den Helder volledig in het teken staan van Sail Den Helder 2017. De Oude Rijkswerf Willemsoord zal hierin één van de bruisende middelpunten zijn.