Wereldhave en Specsavers sluiten voor 12 winkels overeenkomsten

Wereldhave en Specsavers versterken hun samenwerking met de ondertekening van in totaal 12 overeenkomsten. Als onderdeel van het partnership opent Specsavers zeven nieuwe winkels en wordt van vijf bestaande winkels de huurovereenkomst verlengd.

De nieuwe Specsavers winkels worden geopend in Wereldhave centra in onder andere Amersfoort (winkelcentrum Emiclaer), Arnhem (winkelcentrum Kronenburg) en Maassluis (winkelcentrum Koningshoek). Later dit jaar volgen de andere locaties.

De vijf bestaande winkels bevinden zich in Eindhoven (Woensel), Heerhugowaard (Middenwaard), Nieuwegein (Cityplaza), Purmerend (Eggert) en Roosendaal (winkelcentrum Roselaar).

Beide partijen zijn trots op de samenwerking. "Ons partnership met Specsavers is het resultaat van een intensieve en constructieve zoektocht naar een win-winsituatie. Met zeven nieuwe winkels geeft Specsavers een sterk signaal van vertrouwen in de ontwikkelingen van onze centra. De formule sluit goed aan op het winkelaanbod en de behoeften van onze doelgroepen", aldus Pieter Polman, managing director van Wereldhave Nederland.

A-locaties
"Door onze samenwerking met Wereldhave geven wij invulling aan onze groeiambitie om professionele oog- en hoorzorg nog dichterbij onze klanten aan te bieden. Wij streven ernaar om aankomend jaar meerdere nieuwe winkels te openen op A-locaties in grote- en middelgrote steden in Nederland. Het aanbod van Wereldhave sluit perfect aan bij onze wensen en behoeften en daarom zijn wij ontzettend trots op dit partnership.’’ aldus Remko Berkel, country director Specsavers Nederland.

Brits familiebedrijf
Specsavers is een snelgroeiende retailketen die 133 oog- en hoorzorgwinkels in Nederland exploiteert. De winkels worden gerund op joint-venture basis onder leiding van lokale winkelpartners. Het van oorsprong Britse familiebedrijf is sinds 1997 in Nederland actief. Specsavers Nederland boekte in 2016/2017 een omzet van ruim €135 mln. 

Middelgrote winkelcentra
Wereldhave is een Nederlandse beursgenoteerde belegger in vastgoed. Zij investeert in middelgrote winkelcentra in Noordwest Europa die dominant zijn in hun regio met een primair verzorgingsgebied van tenminste 100.000 inwoners. 'Convenient shopping' staat centraal in de winkelcentra van Wereldhave.