Waaijer en Camelot bouwen 80 appartementen in Rotterdam

Waaijer Projectrealisatie ontwikkelt samen met Camelot Real Estate 80 vrije sector huurappartementen aan de Boezemweg in het centrum van Rotterdam.

Gebouw ‘De Boezem’ is een ontwerp van architectenbureau de Zwarte Hond met stijlkenmerken uit de wederopbouwarchitectuur, passend voor dit gebied van nationaal belang.

Tot 2007 was op deze locatie nog een school van De Koninklijke Amman Stichting gevestigd, een voorloper van de Koninklijke Aurisgroep. In 2016 heeft Waaijer Projectrealisatie op deze plek een nieuw hoofdkantoor en audiologisch centrum ontwikkeld en opgeleverd aan de Koninklijke Aurisgroep. Met de ontwikkeling van ‘De Boezem’ krijgt ook dit laatste deel van het braakliggende terrein weer invulling.

Camelot Real Estate gaat de verhuur en het beheer van de panden verzorgen.

De appartementen hebben een oppervlakte van 60–130 m² en een of meerdere slaapkamers. Doordat de woningen volledig gemeubileerd en gestoffeerd worden opgeleverd zijn ze geschikt voor (samenwonende) mensen die tijdelijk (short-stay) hoogwaardige woonruimte zoeken.

Maandag 22 juni is de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden, De start van de bouw volgt in het derde kwartaal van 2020 en het gebouw zal in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd worden.