Visionplanner huurt 3000 m² kantoor in Brouwerspoort Veenendaal

AM RED heeft een 10-jarige huurovereenkomst gesloten met het ict-bedrijf Visionplanner in Brouwerspoort Veenendaal. De oorspronkelijk voor winkels bedoelde ruimte is omgezet naar kantoorruimte.

Visionplanner bouwt innovatieve software voor Nederlandse administratie- en accountantskantoren. Visionplanner zal zich vestigen in het project Tricotage, onderdeel van het centrumplan Brouwerspoort, in een ruimte van ruim 3000 m².

Een deel van de ruimte zal worden ingericht als experience center, waarbij de mogelijkheden van de software in beeld wordt gebracht voor potentiële klanten. Daarnaast stelt Visionplanner een deel van de ruimte ter beschikking aan charitatieve instellingen. Deze instellingen kunnen gebruik maken van verschillende services, zoals catering, office management en telefoonservices.

Oorspronkelijk was de ruimte ontwikkeld als winkelruimte. Door de verhuur aan Visionplanner is AM RED in staat om de winkelleegstand in Veenendaal substantieel terug te brengen. Bovendien wordt op deze wijze de dynamiek in het centrum verstrekt door de vestiging van een innovatieve onderneming en een groot aantal charitatieve instellingen.

CMC bedrijfsmakelaars in Veenendaal heeft opgetreden in deze transactie namens de verhuurder. 

Eerder berichtte AM RED over de start van de bouw van 5860 m² winkelruimte en een parkeerdek met ruim 200 parkeerplaatsen in Brouwerspoort. Top Vastgoed en AM RED hebben hier op 4 oktober het startsein voor gegeven. Hoogvliet Beheer heeft de gehele ontwikkeling van Top Vastgoed / AM RED gekocht en vestigt er een Hoogvliet supermarkt van 2900 m². De oplevering van het project vindt najaar 2017 plaats.