Victory Group: het complex van ABN Amro houdt in hoofdzaak kantoorfunctie

Het complex van ABN Amro aan de Amsterdam Zuidas houdt in hoofdzaak zijn kantoorfunctie.

Zo heeft Erik Moresco, oprichter van de Britse investeerder Victory Group, maandag gemeld in de Telegraaf. Volgens Moresco is grootschalige sloop niet duurzaam. De twee kantoortorens (105 en 65 meter hoog) lenen zich volgens hem goed voor hergebruik. Wel wordt een deel van het complex gesloopt om woningbouw mogelijk te maken. De omvang van de woningbouwopgave is nog onderwerp van overleg met de gemeente Amsterdam.

Victory telt € 765 mln neer voor de aankoop. Op de vraag of die prijs niet te hoog is, zegt Moresco ‘hopelijk niet’. “Het is inderdaad een heel, heel hoge prijs, laat dat zeker zijn.” Hij zegt geloof te hebben in Amsterdam, als een stad waar mensen willen wonen en bedrijven willen zitten. Moresco verklaart de gunning uit de wens van de bank om het pand te verbeteren, een beter aansluiting met de buurt te maken en de toevoeging van woningen.

Bij de herontwikkeling wordt samengewerkt met G&S Vastgoed, een dochteronderneming van VolkerWessels. Eerder herontwikkelde Victory in Nederland het Atrium aan de Amsterdam Zuidas en het Haagse kantorencomplex New Babylon.

ABN Amro blijft tot en met 2025 gebruik maken van haar hoofdkantoor. Daarna verhuist een groot deel van het personeel naar Amsterdam-Zuidoost. Voor de top van de bank wordt kantoorruimte terug gehuurd.

img
Redacteur
Profiel