Verduurzaming lonkt voor 12.000 woningen medewerkers Achmea

Verduurzaming van het woningbestand in ons land staat ook nog op de overvolle agenda voor het bereiken van de Parijse klimaatdoelen. Verzekeringsconcern Achmea zet alvast een flinke stap door al haar werknemers een verduurzamingsbudget van € 2.500 te bieden.  

In totaal gaat het om 12.000 medewerkers van de grootste verzekeraar van ons land die gebruik kunnen maken van de regeling. Vanaf 1 januari dit jaar kunnen medewerkers van Achmea  hun klimaatbudget van € 2.500 netto besteden.

Online klimaatwinkel

Dat kan via een declaratie voor verduurzamingsuitgaven die zij hebben gedaan in 2022, bijvoorbeeld voor zonnepanelen, een warmtepomp, isolatie maar ook voor elektrisch vervoer of energiezuinig witgoed. Ook heeft de verzekeraar een online Klimaatwinkel ingericht waar de medewerkers producten of diensten gemakkelijk kunnen bestellen.
'Er is onder medewerkers heel veel animo om met dit budget aan de slag te gaan', vertelt een woordvoerder van Achmea. 'We zien dat tot nu toe al meer dan 35% van de collega’s een declaratie heeft ingediend of een bestelling heeft geplaatst.'

Lees ook: Timmermans verwacht succes 'renovation wave'

Klanten en medewerkers stimuleren

Het klimaatbudget is bewust opgenomen in de lopende cao van de verzekeraar. 'Het klimaatbudget is ingestoken vanuit ons werkgeverschap en sluit aan op de visie van Achmea: Duurzaam Samen Leven. Klimaatverandering is een belangrijk thema in onze strategie.  Dat betekent dat we niet alleen naar onze eigen voetafdruk kijken, maar ook klanten en medewerkers stimuleren om te verduurzamen.'