Veel kantoor- en winkelhuren in week 12

In week 12 viel bij de beleggingen de verkoop van twee distributiecentra op, maar waren er vooral veel huurtransacties op de kantoren- en winkelmarkt.

En hoewel er ook veel kantoor- en winkelruimtes verhuurd werden, springt er bij de huurtransacties een logistieke transactie uit: Rapid Logistics huurt op Schiphol Trade Park ook de tweede fase van Hello World. Het door ontwikkelcombinatie Delta Development en VolkerWessels Logistics Development gerealiseerde complex van 47.000 m² komt daarmee volledig in gebruik bij Rapid Logistics.

Verder opent Eichholtz een interieur experiencecentre naast het Rijksmuseum en huurt het designmerk hiervoor 1156 m² showroom in het rijksmonument aan de Stadhouderskade in Amsterdam.

In de PropertyNL datasheet van week 12 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Ook is er ruimte voor leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.