VanWonen start bouw 75 woningen in Nijmegen

Op woensdag 20 februari 2019 is de feestelijke start bouw van de 75 eengezinswoningen in Nieuwe Buurt Zuiderveld in Nijmegen, aan de noordkant van de Waalsprong.

De toekomstige eigenaren van de 46 koopwoningen zijn de pioniers van Zuiderveld. Zij zijn de eersten die in deze nieuwste wijk van de Waalsprong een woning hebben gekocht. Ook huurders kunnen in deze nieuwe buurt terecht. Nieuwe Buurt Zuiderveld bestaat uit koop- en huurwoningen. Wethouder Noël Vergunst luidt deze start van de bouw feestelijk in.
 
Nieuwe Buurt Zuiderveld is een project van gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen. Voor VanWonen is dit het eerste project met eigen huurwoningen. Deze worden verhuurd via het eigen Woningfonds. Onlangs is de allereerste huurovereenkomst met de toekomstige bewoners ondertekend. Algemeen directeur Alfred Bolks: 'Door huurwoningen aan te bieden willen we graag voorzien in de behoefte hieraan in het middensegment. Zo kunnen we voor nu én in de toekomst een prettige woonomgeving creëren voor mensen.' 

Het project omvat in totaal 75 eengezinswoningen in de nieuwe wijk Zuiderveld. Deze woningen zijn onderverdeeld in 46 koopwoningen en 29 vrije sector huurwoningen. De vrije sector huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van het VanWonen Woningfonds.
 
De bouw van de eerste woningen in het project is november gestart. Trebbe is gestart met de bouw van de huurwoningen. In het bouwsysteem van Trebbe worden de woningen grotendeels geprefabriceerd in de fabriek. Vanaf mei 2019 worden naar verwachting de eerste huurwoningen opgeleverd. Ook de toekomstige huurders zijn aanwezig tijdens dit officiële moment. De eerste koopwoningen worden nog voor de zomer opgeleverd.
 
De officiële start van de bouw wordt verricht door de Nijmeegse wethouder Noël Vergunst.