Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel geopend

Het Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel aan de Joan Muyskenweg 20 in Amsterdam is onlangs geopend.

In april 2016 werd de eerste paal de grond ingeslagen voor de nieuwbouw van het eerste Van der Valk hotel binnen de ring van Amsterdam. Hotel Amsterdam-Amstel is een viersterrenplushotel met een gebouw in de vorm van een L en een toren van zo’n zestig meter hoog. Het ligt vlakbij de afslag van de Ring A10 bij knooppunt Amstel.

Het hotel heeft 206 hotelkamers en beschikt over een congres- en vergadercentrum met 11 multifunctionele zalen. Alle zalen zijn vernoemd naar bekende parken en markten in Amsterdam, zoals De Dam, Vondelpark en Bloemenmarkt. Verder is er een lounge voor evenementen genaamd Club Pampus. Deze biedt toegang tot het verwarmde buitenzwembad en is geschikt voor feesten en meetings.

Hotel Amsterdam-Amstel heeft drie restaurants. In à la carte restaurant Amstelle staan internationale gerechten met een Amsterdamse touch op de kaart, buffetrestaurant ’t IJ biedt een buffet met live cooking en een pizzaoven en er is bar Moqum. Bovendien heeft het hotel op de derde verdieping een wellness- en fitnesscentrum met een oppervlakte van meer dan 210 m².

Het nieuwste Van der Valk hotel wordt gerund door Thymen en Lucie Simons-Luiten, vierde generatie familie Van der Valk. Zij werkten hiervoor bijna tien jaar in Van der Valk Hotel Melle-Osnabrück en gingen terug naar Nederland voor deze uitdaging. Het interieur van het hotel is grotendeels door Lucie Simons-Luiten bedacht, samen met Terry Tromp, interieur designer bij Van der Valk Design.