Van Wijnen transformeert zorgcentrum Eben Häezer

Van Wijnen heeft namens Care&Co de projectovereenkomst getekend voor de transformatie van zorgcentrum Eben Häezer te Amsterdam.

De komende jaren transformeert en verduurzaamt Cordaan, de grootste zorginstelling van Amsterdam en omgeving, een groot deel van haar zorgvastgoed. In september 2016 heeft Care&Co een raamovereenkomst getekend met Cordaan. Als voortvloeisel hiervan is vorige week het projectcontract getekend van de transformatie van zorgcentrum Eben Häezer.

Penvoerder
Cordaan heeft voor de huisvesting een transformatieprogramma opgesteld met daarin de transformaties die tot en met 2022 worden uitgevoerd. De uitvoering daarvan wordt in samenwerking met drie geselecteerde consortia gerealiseerd, waaronder Care&Co.

Van Wijnen is penvoerder namens consortium Care&Co bestaande uit een samenwerking tussen de volgende bedrijven; Van Wijnen Arnhem, Buro SBH, DGMR, Kuijpers en Bureau Ouderenzorg. Dit is een typisch voorbeeld van ketensamenwerking waarbij kennis en ervaring uit de markt wordt gebruikt en gedeeld. Eben Häezer is het eerste grote project voortkomend uit de raamovereenkomst welke door Care&Co wordt uitgevoerd.

122 studio's
Voormalig verzorgingscentrum Eben Häezer wordt volledig gerenoveerd naar een zorgcentrum dat voldoet aan de hedendaagse standaarden. Daarvoor wordt het pand volledig gestript en ingericht met 122 studio’s, gezamenlijke woonkamers en een restaurant. Een gedeelte van de studio’s komt ter beschikking voor PG patiënten (Psychiatrische). Dit programma is tot stand gekomen met behulp van de beschrijving van de ambities van Cordaan en het beschikbare budget. De cliënten zijn inmiddels verhuisd en er worden momenteel mock-ups gemaakt van studio’s. Start bouw staat gepland voor juni 2017 om vervolgens in het eerste kwartaal van 2018 op te kunnen leveren.