Van Dobben huurt 200 m² in WFC Amsterdam

Eetsalon Van Dobben heeft tijdelijk zijn intrek genomen bij de hoofdingang van WFC Amsterdam (World Fashion Centre) aan het Koningin Wilhelminaplein 13 in Amsterdam. 

Van Dobben is bekend om het broodje croquet. Het is nu mogelijk om van maandag tot en met vrijdag te genieten van heerlijke broodjes croquet en andere vers bereide broodjes.

Het openen van de eetsalon past goed binnen de plannen om WFC Amsterdam meer open te stellen voor de buurt en de stad. Eten verbindt en op deze manier kunnen meer mensen kennismaken met deze plek aan de Westas. 

In de komende jaren transformeert MRP Development het WFC Amsterdam tot een multifunctionele plek om te werken en wonen. Naast Eetsalon Van Dobben is TNW Spaces West gestart met een techcommunity, en is het flexwerk-concept MRP Flex Offices gelanceerd. MRP Development is eigenaar sinds eind 2018 en is druk bezig met de herontwikkelingsplannen.

Eetsalon Van Dobben in de Korte Reguliersdwarsstraat is een begrip in Amsterdam en de croquet staat er al vanaf het begin op het menu. De bereiding van de croquetten vond oorspronkelijk plaats in de Kerkstraat. Via een fietsenmakerij - met telefoon - tegenover de eetsalon, werden de bestellingen aan de keuken in de Kerkstraat doorgegeven. Warm gehouden met houtskool, kwamen de croquetten naar de broodjeszaak. De croquetten werden al snel beroemd, net als de eetsalon die steeds meer artiesten, voetballers en vele andere Amsterdammers trok.